BRYGD
Ölnamn
Bryggare
Vatten
ORRE
Ã…ke Aurell
Volym (l)
OG
FG
IBU
Volym alk. (%)
431
1055
1011
56
5.8
för utskrift
TÄVLING/TRÄFF
Tävling/Träff
År
SM
2010
Klass
Placering DT
Placering FV
Amerikansk Brown Ale
3
RECEPT
Mäskningsmetod: Infusionsmäskning
Mängd (kg)
Extrakt
Mängd (%)
90.000
Pale ale malt
88.2
10.000
Crystal malt
9.8
1.500
Chokladmalt
1.5
0.550
Svartmalt
0.5
Mäsk
Rast
Temp (°C)
Tid
hela mäsken
Försockringsrast
68
60.0 min
Steg
Mängd
Humle
Alfasyra (%)
Tid
Kokning
400.0 g
Centennial
9.5
60.0 min
Kokning
200.0 g
Northern Brewer
10.5
60.0 min
Kokning
500.0 g
Cascade
7.6
20.0 min
Kokning
500.0 g
Fuggle
4.8
20.0 min
Kokning
200.0 g
Cascade
7.6
10.0 min
Kokning
500.0 g
Saaz
2.8
5.0 min
Metod
Jäst
Temp (°C)
Tid
primärjäsning
BC 1028, London ale
-
-
Vatten
Mängd
Vattenbehandling
Typ
-
12.0 ml
Protafloc
-
Kommentarer
tillbaka till -
starta om med -