BRYGD
Ölnamn Bryggare Vatten
ORREÅke Aurell 
Volym (l) OG FG IBU Volym alk. (%)
43110551011565.8
för utskrift

TÄVLING/TRÄFF
Tävling/Träff År
SM 2010
Klass Placering DT Placering FV
Amerikansk Brown Ale3 

RECEPT
   Mäskningsmetod: Infusionsmäskning
Mängd (kg) Extrakt Mängd (%)
90.000  Pale ale malt 88.2
10.000  Crystal malt 9.8
1.500  Chokladmalt 1.5
0.550  Svartmalt 0.5
Mäsk Rast Temp (°C) Tid
hela mäsken Försockringsrast 68  60.0 min
Steg Mängd Humle Alfasyra (%) Tid
Kokning 400.0 g Centennial 9.5  60.0 min
Kokning 200.0 g Northern Brewer 10.5  60.0 min
Kokning 500.0 g Cascade 7.6  20.0 min
Kokning 500.0 g Fuggle 4.8  20.0 min
Kokning 200.0 g Cascade 7.6  10.0 min
Kokning 500.0 g Saaz 2.8  5.0 min
Metod Jäst Temp (°C) Tid
primärjäsning BC 1028, London ale - -
Vatten Mängd Vattenbehandling Typ
- 12.0 ml Protafloc -

Kommentarer
 


tillbaka till -  starta om med -